به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فراخوان جهانی «نخستین شادواره دنیای رنگی» از طرف موسسه نمایش خلاق بازی و یادگیری امیدیه و گروه اتوبوس صلح و شادی با همکاری خانه تئاتر و جمعیت طلوع بی نشانها (سرای مهر) با محوریت «چه برنامهای برای ایمنی خودمان در مواجهه با ویروس کرونا داشته باشیم»، «فرهنگ انسانی (یاری رسان باشیم)»، «حفظ تندرستی و ایمنی خانواده (نوروز در خانه بمانیم)»، «کرونا دروازه بی مرز جهان (جهان مرز ندارد)» و «کرونا به ما آموخت که چشمها را باید شست» منتشر شد.
در مقدمه این فراخوان آمده است:
سبک دل چو یاران به منزل رسند نخسبد که واماندگان از پسند (سعدی) دگر بار سنگینی پیام هم نوع دوستی بر گردهی این گیتی گران آمده است و، چون بازگشتی در نهایت شتاب اولیهی تولد این آرمان در ذوق ذهن فریبنده مان میزند.
آری به راستی کوچکترین ریگی بر مسیر حرکت پر زرق و برق و ژست گونهی این سامان، واژگونی مهیبی در پی دارد؟
آینده پاسخ مان را خواهد داد؛ همگان با ذهنی آشفته و دلی بسته بر امید بر بقای این سازمان بنا شده مان، به نظاره نشسته ایم.
به هر گونه باید مسیر را طی کرد، آزمونی جهان شمول بر ما اجبار شده است که تا زمان اعلام نتایج باید نشست و علاجی بر حال و مروری بر راه پیموده از گذشته داشت.
علاجی از جنس اراده «عمومی»، حال آنکه میبایست مفهوم اش را از «اراده اکثریت» و «اراده همگان» مشخص کرد.
اراده اکثریت لزوما اراده عمومی نیست، زیرا صرف اکثریت عددی اراده را عمومی نمیگرداند مگر اینکه برای خیر عمومی باشد.
تا زمانی که اراده فردی بر مسائل خصوصی و بقای شخصی توجه دارد، جمع ارادههای فردی نمیتواند اراده عمومی را ایجاد کند. پس برآنیم تا اراده عمومی مبتنی بر خیر عمومی را باری دیگر تمرین کنیم، در خانه بمانیم و بیش از نیاز مصرف مان، بر انباشت هیجانی و اکثرا بی فایده اقلام گوناگون اصرار نورزیم، باشد که شاید سایه رویای بشر دیگر بار دیده شود.
از محورهای مهم این شادواره میتوان به «چه برنامهای برای ایمنی خودمان در مواجهه با ویروس کرونا داشته باشیم»، «فرهنگ انسانی (یاری رسان باشیم)»، «حفظ تندرستی و ایمنی خانواده (نوروز در خانه بمانیم)»، «کرونا دروازه بی مرز جهان (جهان مرز ندارد)» و «کرونا به ما آموخت که چشمها را باید شست» اشاره کرد.
همچنین اهداف این شادواره شامل: برقراری فضایی پویا در زمان قرنطینه خود خواسته خانگی، تلطیف فضای روحی و روانی خانوادهها در سرتاسر نقاط جهان، نهادینه کردن شادی و امید بخشی در بحران ها، تثبیت خانواده بعنوان محور فرهنگ سازی، پیوند ریشهای کتاب خوانی و اندیشه ورزی با تئاتر و نمایش، شناسایی و پرورش استعدادها، روشهای درک و شناخت و احترام به فرهنگهای مختلف همه ملتها و اقوام جهان و بکارگیری زبانها و ابزارهای فرهنگی مختلف جهت تولید محتوی و اندیشه است.
نخستین شادواره دنیای رنگی در پانتومیم، استندآپ کمدی، موسیقی، دابسمش و نقاشی است کهبرای کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و بخش ویژه خلاقیت خانواده به صورت رقابتی برگزار میشود.
آثار متقاضیان در این پنج بخش میبایست پیش از این در هیچ جشنوارهای شرکت نکرده باشد، نقاشیها میتواند در رابطه با عید نوروز هم باشد، مواد و متریال نقاشی آزاد است، زمان موسیقی فیلم و دابسمش و استندآپ کمدی حداکثر ۲ دقیقه و دوربین به صورت افقی گرفته شود، جرای همگانی موسیقی ملتها یا ملی، نقاشیها را به همراه بادکنک ها، گلهای کاغذی و نوارهای رنگی و عروسکهای کوچک دست ساز (کودکان کشورهای فارسی زبان میتواند نمادهای نوروز مثل حاجی فیروز، عمو نوروز، ننه سرما و خاله گلبهار و... باشد) از پنجره ها، بالکنها دیوارها، راه پله، درب حیاط و کوچه و یا پشت بام آویزان کنند و این مراسم را در تاریخ ۲۹ اسفند قبل از سال تحویل انجام و عکس و فیلم آن را ارسال کنند، فیلمهای با موبایل تهیه گردد، متقاضیان میبایست ابتدا و پایان فایل ارسالی نام و نام خانوادگی، سن، تحصیلات، شمارهی تماس، شهر و کشور خود را اعلام نمایند.
شرکت کنندگان از ایران و سایر کشورها تا ۳ فروردین ماه ۱۳۹۹ برابر با ۲۲ مارس ۲۰۲۰ فرصت دارند آثار ارسالی خود را از طریق شماره واتسآپ ۰۹۳۶۶۲۱۳۴۲۵و یا به آدرس پست الکترونیکی Namayesh.khallagh@gmail.com به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
انتهای پیام/م